IRIS sähköinen asiointipalvelu


WaasaWärtsilän Sairauskassa on ottanut käyttöön sähköisen asiointipalvelu Iriksen, jolla saat lisäetuushakemuksesi käsiteltyä joustavasti

IRIS on sairauskassojen yhteinen palvelu joustavaan sähköiseen asiointiin. Sähköisessä palvelussa voit lähettää korvaushakemukset ja liitteet nopeasti omaan kassaansa, ja voivat seurata sen etenemistä käsittelyssä. Sähköinen palvelu nopeuttaa myös tiedonkulkua, ja tarvittavat hakemuksen lisätiedot saadaan nopeasti käsittelyyn mukaan. Myös yhteystietojen muutokset hoituvat sähköisessä asioinnissa joustavasti ja tietojen oikeellisuus on sieltä helppo tarkistaa; esim. tilinumero tms. Iris-palvelu toimii yleisimmillä Internet-selaimilla.

IRIS-asiointipalveluumme tunnistaudutaan vahvoilla suomalaisilla tunnistusvälineillä (verkkopankkitunnistaminen, mobiilivarmenne tai varmennekortti).

Palvelun käyttöönotto:

Ennen ensimmäisen korvaushakemuksen lähettämistä sinun tulee tunnistautua palveluun ja odottaa 1-3 arkipäivää, että Sairauskassa hyväksyy sinut palvelun käyttäjäksi (tästä lähtee automaattinen kuittauksesviesti , mutta se usein päätyy roskapostiin, mutta Iris on viimeistään 3 arkipäivän sisällä käytössäsi). Tämän jälkeen palvelu on käytössäsi koko jäsenyytesi ajan. Voit kirjautua toiminnolla Siirry tunnistuspalveluun. Kirjautuminen tehdään verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen palaat takaisin Iris-palveluun, ja sinut kirjataan automaattisesti sisään.

Iris palvelu löytyy osoitteesta https:\\waasawartsilan.omasairauskassa.fi

Uuden korvaushakemus pääset tekemään kohdasta Uusi hakemus.

Korvausten hakeminen-ohje (ohjeistus löytyy myös Iris-palvelusta):

Aloita korvaushakemuksen tekeminen lisää uusi rivi -toiminnolla. Valitse korvauslajiksi KORV- Sairaanhoidonkorvaus. Täytä kohdat kustannus, käyntipvm. ja lukumäärä -kentät. SVL-summa kenttä täytetään vain, jos kuitilla/ laskulla näkyy vähennetty kelakorvaus.

KUSTANNUS: Täytä tähän kenttään alkuperäinen kustannus (ennen mahdollisen kelakorvauksen vähentämistä). Toimistomaksua, laskutuslisää, kantamaksua tms. ei huomioida kustannuksessa (sairauskassa ei maksa näistä lisäetua).

KÄYNTIPÄIVÄ / OSTOPÄIVÄ: Täytä tähän kenttään käyntipäivämäärä. Mikäli käyntipäivämääriä on useita, kenttään merkitään viimeisin käyntipäivä. Silmälasirahaa haettaessa kenttään merkitään lasien ostopäivä (sama kuin kuitissa).

LUKUMÄÄRÄ: Tähän kenttään merkitään käyntipäivien lukumäärä. Lääkeostoissa kenttään merkitään ostettujen lääkkeiden kappalemäärä.

Mikäli haet korvausta useammasta maksutapahtumasta lisää rivi ja täytä toisen maksutapahtuman tiedot tälle uudelle riville.

Liitetiedot: Lisää hakemukseen liitteet. Maksukuitti tai laskulomake ovat pakollisia liitteitä. Lisäksi voit toimittaa meille apteekin lääkelaskelmia. Ethän kuitenkaan liitä hakemukseen lääkärinlausuntoja, poliklinikkatekstejä, reseptejä, tutkimus- ja hoitomääräyksiä tms. arkaluontoista tietoa sisältäviä asiakirjoja.

Pankkiyhteys: Lisää tai tarkista tilinumero jolle haluat korvauksen maksettavan.

Lisätiedot: Voit laittaa kassalle vapaamuotoista viestiä hakemukseen liittyen.

Tarkista ja lähetä: Tarkista vielä lopuksi hakemuksen tiedot ja lähetä hakemus. Voit myös tallentaa hakemuksen keskeneräisenä ja palata täyttämään sitä myöhemmin. Paina vielä lopuksi Valmis-painiketta. Kirjaudu lopuksi ulos palvelusta.

Olemme sinuun yhteydessä, mikäli tarvitsemme lisätietoja korvauksen maksamiseksi. Kun olemme käsitelleet hakemuksen, näet korvauskuitin Raportit-välilehdellä.

Liitteen tulee olla muodossa pdf, jpg, tiff tai png. liitteen koko voi olla enintään 5 megatavua.

Korvauksia voit hakea 6 kuukauden ajan joko maksu- tai eräpäivästä.

Ohje Iris-palvelun lisäämiseksi puhelimeen:

  1. Kirjaudu puhelimen selaimella Iriksen osoitteeseen: https:\\waasawartsilan.omasairauskassa.fi
  2. Apple puhelin: Klikkaa alaosan nuolivalintaa ja lisää kotivalikkoon toimintoa. Android puhelin: Klikkaa oikeassa ylälaidassa olevaa kolme pistettä ja tämän jälkeen lisää aloitusnäyttöön kuvaketta.
  3. Nimeä sovellus haluamallasi tavalla
  4. Sijoita sovellus haluamaasi paikkaan puhelimen näytöllä.